Blog

Inspiratie voor een mooie wandindeling

Een leuke, rustige en inspirerende wandindeling, hoe doe je dat? 

Je favoriete spulletjes verdienen een mooie plek in je huis, maar je wilt ook rust en eenheid in je interieur. Wij geven je de volgende tips en inspiratie:

 

 

 

1. Kleur

Maak een selectie door te kijken welke spullen qua kleur goed met elkaar combineren. Ga voor ton-sour-ton, of juist een rustige basis met 1 of 2 accentkleuren. Wij hebben in onze wandindeling voor dit laatste gekozen. Een rustige basis in naturel tonen, met als accentkleuren terra en lichtroze.

 

2. Hoogteverschillen & groeperen

Door af te wisselen met grote en kleine objecten krijg je een speels effect. Volumineuze items kunnen bijvoorbeeld kussentjes ter decoratie zijn maar ook opbergmanden. Makkelijk om spullen in op te bergen die je even niet in het zicht wil hebben. Maak groepjes van decoratie en laat tussen de groepjes wat ruimte. Zo onstaan er decoratie-eilandjes bij elkaar. Het zorgt voor balans en uiteindelijk een rustig geheel.

  

 

 

3. Seizoenen

Wissel je decoratie af door ze aan te passen naar de seizoenen. In de winter warme materialen, zoals wol, vilt en donkere kleuren. In de zomer door wit accenten toe te passen, met natuurlijke materialen zoals bamboe, riet en hout. Zo heb je in een handomdraai een heerlijk zomers sfeertje in huis!