Blog

Kindvriendelijke woonaccessoires van vilt

Kindvriendelijke woonaccessoires van vilt

Als je denkt aan leuke decoratie voor op de kinderkamer denk je waarschijnlijk niet direct aan vilt. Maar waarom eigenlijk niet? Vilt is een duurzaam materiaal met een lange levensduur. Ook de kwaliteit van vilt is erg goed! Je hoeft met vilt woondecoraties dan ook niet bang te zijn voor nieuwsgierige kinderhanden.

 

   

De oorsprong van het materiaal

Vilt is een textielsoort waarbij vezels aan elkaar gehaakt zijn. De oorsprong van vilt ligt al ruimschoots voor ons. Het oudste bewaarde vilt dateert zelfs uit 6500 voor Christus in Klein-Azië! Een materiaalsoort met een lange geschiedenis dus. Vermoedelijk is vilt dan ook één van de eerste textielsoorten die gebruikt werd.

 

Er zijn twee soorten manieren om vilt te maken. Door middel van nat vilten en naaldvilten. In basis is het creëren van het materiaal wel hetzelfde. Er worden vezels in elkaar gehaakt.

 

  

Vilt als woondecoratie

Woonaccessoires van vilt komen in vele verschillende maten en soorten. Van wanddecoratie, slingers, kransen en bloempotten tot planten. Vooral de planten zijn een echte aanrader voor in de kinderkamer! Leuk als sfeermaker en ook zeker leuk om mee te spelen.

 

Het leuke aan vilt is dat het materiaal past in vrijwel ieder interieur. Van een stoer industrieel interieur tot romantisch landelijk. Daarnaast is het ook makkelijk om de verschillende woonaccessoires van vilt goed te combineren.

 

Nog een groot voordeel is dat vilt gekleurd kan worden. Zo kun je de verschillende woondecoraties van vilt ook goed naast elkaar gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor twee verschillende vilten planten. Net zo leuk als echte kamerplanten, maar dan eenvoudiger om te verzorgen!